kvě03

Pioneer Fund - třetí nejstarší fond na světě

Kategorie // O investování

Rozhovor s portfoliomanažerem fondu

Zaujal mě rozhovor z newsletteru od kolegů z Pioneer investments. Myslím, že rozhovor s Johnem Careyem krásně vystihuje, v čem spočívá úspěch portofliomanažera. Jelikož se jeho přístup shoduje s naším dlouhodobým pohledem na hodnotové investování, zařadili jsme ho i na náš blog.

Zvětšit obrázek

dub22

200 let, 200 zemí, 4 minuty

Kategorie // O investování

Video s českým dabingem

Díky nadšení Stanislavi Lávičkové a firmě Fénix ProDabing můžete nyní shlédnout nebo poslat klientům video Hanse Roslinga v Češtině.

kvě29

Bohatý poradce, chudý poradce

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

Představte si rok 2020 a článek ve Forbesu o vaší společnosti. Ne o té, pro kterou pracujete, ale o vaší vlastní. Nebojte se pustit uzdu svým snům. O nic nejde. Jen se zasněte. Co se o ní píše? Čím upoutala redaktory časopisu pro úspěšné, že s vámi udělali reportáž?

kvě30

Svět podle Warrena Buffetta

Kategorie // O investování

Warren Buffett je pro nás velkým učitelem a zdrojem inspirace. V březnovém čísle Finančního poradce byl publikován rozhovor, ve kterém tento nejúspěšnější investor všech dob vysvětluje, proč si dávat pozor na státní dluhopisy, proč se vyhýbat zlatu a proč považuje akcie za jediný bezpečný nástroj pro úspory lidí. Článek je "povinnou četbou" pro všechny lidi, tak se ho nezdráhejte šířit mezi vaše klienty i spolupracovníky. Najdete ho na stránkách FP zde.

čen12

8 mýtů o malých společnostech

Kategorie // O podnikání

Naši kolegové, kteří donedávna působili v nejmenované MLM společnosti na náš blog poslali článek o mýtech, se kterými byli v MLM masírováni, a které se ukázali opakem v okamžiku, kdy se rozhodli začít svobodně podnikat a budovat vlastní firmu:

"Denně se potkáváme s poradci, kteří nejsou spokojeni se systémem práce ve své stávající, často velké MLM společnosti. Nespokojený poradce často uvažuje o přestupu do menší společnosti, která se více zaměřuje na vlastní poradenskou práci oproti náboru nových a nových poradců – jak je tomu zvykem právě u velkých společností. V cestě do menší společnosti však často stojí nejrůznější předsudky a polopravdy, které poradce denně slýchá ve velké MLM společnosti. Zaměříme se proto na 8 nejčastějších mýtů, se kterými se můžete ve spojitosti s menšími firmami setkat.

říj03

Nebojte se medvěda!

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

medvědí trh

Říká se tomu medvědí trh, protože to připomíná útok medvěda – postaví se na zadní nohy a útočí svými tlapami směrem dolů. Medvědí trh je prudký dlouhotrvající pokles akciových trhů, obvykle 20% nebo více, téměř vždy způsobený neočekávanými událostmi. Díky tomu mohou být investoři zaskočení a stávají se pak velice snadno ovlivnitelní a přecitlivělí k depresivním zprávám o šedé budoucnosti. Nicméně podobně jako je to v případě recese, ve chvíli kdy víte, že probíhá, medvědí trh může být u konce nebo téměř u konce.

dub20
<<  1 2 3 4 5 [6